Uddannelse elever i fokus

Reformkommissionen er på rette vej

”Anbefalingerne fra Reformkommissionen går i den rigtige retning, men jeg havde gerne set, at de var endnu mere ambitiøse i forhold til at løfte lønmodtagernes kompetencer gennem arbejdslivet”; siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Ælde mand skriver ansøgning

Rekrutteringssurvey med gamle tal rammer ny virkelighed

Ny rekrutteringsundersøgelse viser, at der i perioden mellem juni og november sidste år fortsat var rekrutteringsudfordringer i en lidt større skala end før coronapandemien. Tallene lander i en ny virkelighed, hvor arbejdskraftmanglen sidste år skal ses i lyset af, at regeringen aktuelt forventer en tilgang på op imod 100.000 flygtninge fra Ukraine.

Bortvist for at søge nyt job på LinkedIn

En medarbejder hos et forsikringsselskab søgte nyt job på LinkedIn – bl.a. som et nødråb om stort pres på jobbet. Medarbejderen blev bortvist med øjeblikkeligt varsel, men det var uberettiget, viser en faglig voldgiftskendelse.

Ukraines ambassadør besøgte dansk fagbevægelse

Under mødet talte den ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinik og formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard om vigtigheden af ordnede forhold på arbejdsmarkedet. "Jeg har sendt det tydelige signal, at fagbevægelsen gerne vil tage et medansvar for, at ukrainerne lander ordentligt på benene i Danmark,” siger Lizette Risgaard.

Klimatilpasning: Oversvømmelse i Rågeleje

FH: Klimasikring kræver titusinder af faglærte

Nye beregninger fra AE og FH viser, at klimaindsatser mod fx stormflod, skybrud vil kræve helt op til 53.000 årsværk de næste 20-30 år – heraf et stort flertal af faglærte og specialiserede ufaglærte. Det kalder på en helt anden grad af planlægning af både økonomi og uddannelse, end vi hidtil har set, mener FH.

: Seksuel chikane, som vi ikke får snakket om, eller har uklare retningslinjer for, kan øge risikoen for en lang række problemer, fx stress og i sidste ende sygemeldinger. Derfor er det et vigtigt emne at tage hånd om, er budskabet fra Arbejdsmiljørådet, som lancerer en ny kampagne i dag

Tag snakken om seksuel chikane på arbejdspladsen

Arbejdsmiljørådet lancerer i dag en ny kampagne, som skal være med til at starte en dialog om seksuel chikane på arbejdspladserne. Kampagnen rummer en kassefuld elementer som fx videoer, fotos og tekster - lige at bruge på de enkelte arbejdspladser af bl.a. arbejdsmiljørepræsentanterne.

Soldat i camouflagedress knæler i højs græs med automatvåben i græ

FH anbefaler et ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet

Det har stor betydning for danske lønmodtagere, at Danmark får større indflydelse på EU’s europæiske forsvars- og sikkerhedspolitik. Det mener Fagbevægelsens Hovedorganisation, som anbefaler et ja til folkeafstemningen den 1. juni.