Tømmeruddannelse_2019_Ludvigsen

God nyhed – flere lære- og praktikpladser

Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

Rengøring støvsuger. Fagbevægelsens Hovedorganisation

Ikke fyringsgrund at blive væk fra sygesamtale

Det var ude af proportioner, da en arbejdsgiver bortviste to medarbejdere for at udeblive fra en sygefraværssamtale. Det viser en sag, som FH har ført for 3F. Arbejdsgiveren blev pålagt at efterbetale løn i opsigelsesperioden.

OK21-forliget i regionerne

Forhandlingsfællesskabet er den 20. februar blevet enige med Regionernes Lønnings- og Taktsnævn (RLTN) om et tre-årigt overenskomstforlig for de regionalt ansatte. Se hele forliget her.

Aftale - håndtryk

Tjek din viden om OK21

Ca. 850.000 offentligt ansatte skal snart have nye overenskomster. Forhandlerne har i februar indgået generelle indkomster for ansatte i staten, kommunerne og regionerne. Snart skal medlemmerne stemme om aftalerne. Hvor skarp er du på spilleregler, datoer og aktører på det offentlige arbejdsmarked? Tjek din viden om OK21, mens vi venter på sidste hurdle.

Ældrepleje, SOSU viser armøvelser for de ældre. Fagbevægelsens Hovedorganisation

OK21-forliget i kommunerne

Forhandlingsfællesskabet er den 15. februar blevet enige med KL om et tre-årigt overenskomstforlig for de kommunalt ansatte. Se hele forliget her.

Politi, Politiforbundet, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Politibetjent

OK21-forliget i staten

Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) er den 6. februar blevet enige med skatteministeren om et tre-årigt overenskomstforlig. Se hele forliget her.

Ferie, dreng bygger sandslot ved havet

Klar til at planlægge årets ferie?

Et nyt år med ferier og fridage ligger foran os. Men hvor mange dage har vi egentlig at gøre godt med? Det er nok de færreste, der helt kan overskue reglerne i den nye ferielov endnu.
Se her, hvordan du får styr på, hvor meget ferie du kan holde i år.

Pædagog hjælper barn med at få overtrækdragten af. Fagbevægelsens Hovedorganisation

Nyt tema om OK21

I løbet af det tidlige forår 2021 får ca. 845.000 offentligt ansatte i stat, regioner og kommuner ny overenskomst. I disse måneder er parterne i fuld gang med at forhandle – en del foregår som noget helt nyt virtuelt. Men hvad forhandler de om? Hvem er topforhandlerne? Hvad er tidsplanen? Få svar de spørgsmål og mange flere i FHs tema om OK21.

Måtte med jobcenter, hvor man kan se benene af en person

Ledigheden er faldet syv måneder i træk – men krisen er ikke slut endnu

Bruttoledigheden faldt i december 2020 for syvende måned i træk. Men desværre ser det ud til, at bedringen på arbejdsmarkedet er sat på standby i begyndelsen af 2021 grundet genopblussen af COVID-19 og nye restriktioner. Dertil er langtidsledigheden steget uafbrudt siden foråret. ”Den udvikling skal bremses. Ellers risikerer vi, at flere får en svagere tilknytning til arbejdsmarkedet, og at krisen dermed sætter sig varige spor, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Kenneth var ved at miste håbet

Efter mere end et års ledighed gav et alternativt trainee-forløb hos PROSA og en midlertidig ansættelse Kenneth selvtilliden tilbage.